
מקרים רבים של עבירות פליליות נחשפים בשנים האחרונות על ידי התקשורת הן בטלוויזיה והן ברדיו. מקרים המהווים עניין לציבור כמו מקרים של הטרדה מינית בהם מואשמים אנשי צבא בכירים, מקרי אונס עליהם חיילות מתלוננות, מקרים שהתקיימו בתוך המסגרת הצבאית של בסיסים או מחוץ לבסיסי צה״ל ומהווים כשל בסיסי בהתנהלות שאמורה כביכול לספק הגנה מקסימלית עבור כל מי שמתגייס לצבא. הצבא רואה בחומרה רבה עבירות מכל סוג בעיקר עבירות פליליות בין אם מדובר על עבירות סמים, עבירות אונס, עבירות עריקות, עבירות תנועה ועוד. במאמר הבא נסביר מתי יש לפנות לעורך דין פלילי צבאי ומה אומר רישום פלילי בפועל במסגרת הצבא.
חוק השיפוט הצבאי מעגן קשת רחבה של עבירות צבאיות ועבירות פליליות. עבירות שבעקבות ביצוען נרשם לאזרח בישראל רישום פלילי, על אותן עבירות שיבוצעו במסגרת צבאית, יבוצע גם כן רישום פלילי. חשוב להבין כי בצה״ל קיימת מערכת נפרדת שאיננה קשורה למערכת השפיטה הכללית של ישראל. מי שמבצע בפועל את ההחלטות המשפטיות הם אנשי צבא הלוקחים חלק בפעילות הצבאית ומבינים לעומק את הרגישות שקיימת בתוך המערכת.
מתי יש לפנות לעו״ד צבאי?
במידה וחייל זומן לחקירה במצ״ח (משטרה צבאית חוקרת), מומלץ לקבוע בהקדם פגישת ייעוץ עם עורך צבאי פלילי, טרם החייל מגיע לחדירה. עו״ד צבאי פלילי יכוון את החייל ויסייע לו להתכונן לחקירה ולהגיע אליה מוכן. חשוב להבין שהדברים אותם מעביר עורך הדין לחייל הם קריטיים ועלולים להכריע הן על עתידו בצבא והן על עתידו באזרחות. חוקרי מצ״ח מיומנים בשאילת שאלות ומבצעים תרגילי חקירה איתם חיילים שאינם עברו שיחת הכנה מול עורך דין מתקשים להתמודד. לא כל חייל מודע לעובדה שהחוק מאפשר לו להיוועץ עם עורך דין וכך חוקרי מצ״ח לא ממהרים לספר לחייל שנחקר את הזכויות שלו. בהיותכם הולכים לבחור עורך דין פלילי צבאי, וודאו שאכן מדובר בעורך דין בקיא ומנוסה בתחום הפלילי הצבאי. חשוב להבין שמדובר בתהליך קריטי, שכן רישום פלילי בצבא עלול להמשיך ולרדוף את החייל בעל רישום פלילי גם באזרחות.
אין תגובות. לכתבה “עורך דין צבאי מדבר על עבירות פליליות”